Preguntes freqüents

On està ubicat el supermercat?

Al barri de l’Esquerra de l’Eixample a Barcelona, al Passatge d’Aragó, 9 – metro Urgell o Hospital Clínic.

Quan ha obert el súper?

Preveiem d’obrir a principis de 2022. Segons el nostre model de sostenibilitat, per obrir les portes del supermercat necessitem 500 sòcies que hi vulguin fer les seves compres i que contribueixin amb el seu temps en diferents tasques associades al funcionament del projecte.
Aconseguir 500 sòcies, una base social que doni suport al projecte, és vital també per aconseguir el finançament necessari per fer-ho possible.

Quin horari té el súper?

Obrirà de dilluns a dissabte. L’horari està per concretar però serà un horari normal per a un establiment d’aquestes característiques.

Puc comprar si no sóc sòcia?

No. Per comprar has de ser sòcia de consum.
De totes maneres segurament es permetrà fer una primera compra de prova per acabar de convèncer-te!

Sòcies consumidores vs sòcies col·laboradores

Pots decidir fer-te sòci/a col·laborador/a omplint aquest formulari. Les sòcies col·laboradores fan la seva aportació al capital social i poden participar en la governança de la cooperativa tot i no fer la compra i no haver de participar amb les 3 hores mensuals.

Si em faig sòcia, només puc comprar jo o també poden comprar la resta de persones de casa?

Pots comprar tu i una altra persona major d’edat, així com els menors que visquin amb tu també poden fer la compra sense haver de fer les 3 hores de tasques al súper.

Totes les sòcies de consum han de fer 3h al mes?

Sí, en formalitzar la teva condició de sòcia estàs comprometent-te a fer aquesta dedicació de temps al projecte. Tenim molta diversitat en horaris de torns i en tasques a desenvolupar. Segur que trobes alguna que t’anirà bé! A més, una altra persona major d’edat i els menors amb qui convisquis poden fer-hi la compra sense haver de fer les 3 hores.

El torn de participació en tasques del súper no és obligatori per a les sòcies majors de 65 anys o amb mobilitat reduïda ni en cas de malaltia, maternitat/paternitat o altres situacions particulars que s’avaluen cas per cas. Sempre estem disponibles per parlar si tens algun problema per fer el torn i per donar resposta a situacions particulars.

EM PODEU POSAR UN EXEMPLE PER ACABAR D’ENTENDRE-HO BÉ?
Nucli familiar compost de 2 adults (+18): Anna i José / Anna es fa sòcia i fa els torns. Tant ella com José poden fer la compra. José no té cap obligació.
Nucli familiar compost de 3 adults: Maria, Carles i Susanna / Maria es fa sòcia i fa els torns. Carles pot anar a comprar al súper sense cap obligació. Susanna no pot anar a fer la compra (per poder s’hauria de fer sòcia).
Nucli familiar compost de 3 adults + 2 nenes: Pau, Núria i Anabel / Pau es fa soci i fa els torns. Núria pot anar a comprar al súper sense cap obligació. Anabel no pot anar a fer la compra (per poder s’hauria de fer sòcia). Les nenes poden anar a fer la compra sense cap obligació.

Quin tipus de tasques hem de fer?

Són tasques associades al funcionament del projecte (gestió de producte, proveïdors, administració, etc.). Alguns exemples: etiquetatge i reposició de producte, cobrament a les caixes, gestió dels torns, comandes a proveïdors, gestió d’albarans i factures, participació a fires, neteja, manteniments diversos, atenció a sòcies, etc..
Segur que trobem algun servei a la teva mida.

Què passa si algun mes no puc fer les 3 hores de tasques al súper?

Hi ha establerts uns torns fixos i s’han creat uns equips per a un millor funcionament, però som conscients que hi ha sòcies que per motius laborals o familiars no es poden comprometre a un torn fix. Per això existeixen uns torns flexibles, fins un total de 13 l’any, distribuïts segons convingui millor tant a la sòcia com a la cooperativa. Puntualment també es pot intercanviar el torn amb una altra sòcia (tant en torns fixos com flexibles) per solucionar possibles imprevistos.

Quins productes puc comprar al supermercat?

Alimentació, frescos, begudes, neteja i llar, cosmètica… Al Foodcoop BCN hi pots trobar tota mena de productes i pots fer-hi tota la teva compra.

Tots els productes són ecològics?

Els productes frescos són principalment agroecològics i de proximitat (ecològics -amb certificat o sense-), però pots trobar també productes no ecològics que compleixen algun dels altres criteris prioritaris que tenim. En cas que els productes en versió ecològica siguin massa cars, proposem una alternativa convencional, això sí, sempre coneixent els seus orígens.

Hi ha productes a granel?

Sí, perquè la sostenibilitat és un dels nostres principis. Al supermercat intentem reduir al màxim els embalatges i els residus per això apostarem per oferir el màxim de producte a granel.

Quins són els criteris de selecció de productes?

El nostre col·lectiu ha definit els següents criteris preferents per seleccionar l’assortiment de productes que té el supermercat:

 • Producció agroecològica, ramaderia extensiva, pesca sostenible
 • Proximitat
 • Preu just cap al productor i assequible per a les sòcies
 • Condicions de treball dignes
 • Temporada
 • Menys envasos, venda a granel
 • Transparència sobre els orígens
 • Interculturalitat: perquè les persones amb una altra cultura culinària puguin trobar ingredients
 • Arrelament territorial
Es fa repartiment a domicili?

Està previst que una de les possibles tasques a fer en el torn de 3 hores cada 4 setmanes sigui el repartiment a domicili en especial d’aquelles sòcies que per la seva edat o per un accident o lesió no puguin fer la compra a la botiga i emportar-se-la. També ens estem plantejant el repartiment a domicili, potser amb cooperatives de repartiment aliades. Però hauries de fer la compra físicament al supermercat o posar-te d’acord amb algú que la faci per tu. La compra online no està prevista de moment.

És més barat que un súper normal?

No som més barats que la gran distribució, això sí, tenim productes de molta millor qualitat.
En tant que cooperativa sense ànim de lucre, Foodcoop BCN busca tant la viabilitat econòmica com un impacte positiu dins la comunitat local i les seves persones associades.
Potser al principi costarà una mica que els preus siguin més barats que en un súper normal (en tot cas no són més cars), però a la llarga, a mesura que arreli i agafi volum de sòcies i de vendes, els preus aniran baixant.

Perquè 500 sòcies de consum per obrir el supermercat?

Segons el nostre model de sostenibilitat, per obrir les portes del supermercat necessitem 500 persones sòcies que hi vulguin fer les seves compres i que contribueixin amb el seu temps en diferents tasques associades al funcionament del projecte.

Per què he de fer l’aportació única al capital social?
Per esdevenir sòcia de la cooperativa cal fer una aportació monetària al seu capital social, només una vegada. Això dóna el dret d’assistir a l’assemblea de sòcies, de tenir-hi veu i vot i de fer la compra quan obri el supermercat. Aquesta és l’única quota que hauràs de desemborsar, tot i que t’animem a fer una aportació voluntària si ho desitges! 😉
Doneu algun tipus de facilitats per pagar els 90€ de quota social?

Per formalitzar la teva subscripció i convertir-te en sòcia has de desemborsar almenys el 25% del capital social obligatori. Això vol dir 22,5€. La resta del capital social s’ha de dipositar en un termini màxim de 4 mesos. Si vols acollir-te a aquesta opció, escriu-nos a:
cooperativa@foodcoopbcn.cat.

Quina és la meva responsabilitat davant possibles pèrdues del projecte?

La teva aportació al capital social és una petita part de risc que assumeixes perquè creus en el projecte. Sempre seràs únicament responsable per la part de capital que hagis aportat, mai més enllà.
En el pla d’empresa preveiem 500 sòcies a l’obertura. Si no hi arribem, es pot obrir de totes maneres, només el ritme de devolució dels préstecs haurà de ser més lent. Aquí trobaràs una presentació del nostre pla de negoci, perquè puguis escollir amb tranquil·litat.
En aquests moments ja som 462 sòcies. Els altres súpers arran de l’Estat fins ara han aconseguit totes les fites previstes i tot apunta que el nostre projecte tirarà endavant.

Com esteu organitzades per la presa de decisions?

El Foodcoop BCN té un format democràtic i participatiu. Les persones consumidores som copropietàries i participem del funcionament del supermercat; decidint, per exemple, quins productes omplen les prestatgeries.

Les sòcies s’organitzen a través de:

 • Assemblea
 • Consell rector (òrgan legalment representant i responsable)
 • Coordinadora (espai on participen representants dels diferents grups de participació i es coordinen totes les iniciatives i criteris de funcionament)
 • Cercles (en l’actualitat són Comunitat i Cures, Local, Operativa, Compres, Finances, TIC, Governança i Comunicació)
 • Grups de treball
Com puc ajudar?

1. Fent-te sòcia de consum o col·laboradora.
2. A més dels torns de 3 hores al mes pots ajudar participant en algun cercle (Comunitat i Cures, Local, Operativa, Compres, Finances, TIC, Governança i Comunicació), grups de treball per a qüestions puntuals, tasques concretes o participant en xerrades, fires, mercats o festes per fer difusió.
3. Fent difusió massiva a partir del boca-orella (animant a familiars, amigues i conegudes) i a partir de xarxes (instagram, twitter o facebook).

Contacta amb nosaltres!

Contacta directament amb nosaltres per a resoldre dubtes o demanar més informació.

Et truquem?

Omple aquest formulari amb el teu número de telèfon i et trucarem per explicar-te millor el projecte!

Participa als Cafès Foodcoop!

Tenim ganes de veure’t i explicar-te el nostre projecte. Connecta’t al cafè i resoldrem els teus dubtes!

Cada primer dimecres del mes a les 18h30 aquí.

VISITA'NS!

Ptge. d'Aragó, 9
08011 Barcelona
tel. 930 32 24 96

HORARIS

Dimarts a Dissabte
10:00 a 21:00

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ!

ÚLTIMS TUITS

En aquesta web utilitzem cookies. Et recomanem l'acceptació d'aquestes per gaudir d'una navegació òptima, en cas contrari només s'utilitzaran les cookies necessàries per poder navegar. Pots consultar les preferències de privacitat per obtenir més informació sobre les cookies utilitzades.

Privacy Settings saved!
Política de privacitat

Aquest lloc web emmagatzema informació anònima provinent de cookies. Consulta les diferents cookies que utilitzem per tal de facilitar la teva navegació.

Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar en els nostres sistemes.

Per utilitzar aquest lloc web utilitzem les següents cookies requerides tècnicament
 • et-editor-available-post-19-fb
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart
 • wordpress_gdpr_allowed_services
 • wordpress_gdpr_cookies_allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined
 • wp_woocommerce_session

Decline all Services
Accept all Services