Originari de Nova York i exitós a França, aquesta fórmula de supermercat cooperatiu avança a pas de cargol a Barcelona
El primer (i l’únic, de moment) supermercat cooperatiu de Barcelona, singularíssim invent nascut el 1973 a Nova York i que ha sigut replicat amb gran èxit fins i tot en països molt poc acollidors d’influències estrangeres, com França, està a punt de complir un any i els fundadors admeten, en un atac de sinceritat que els honra, que va una mica just de socis. No està en joc encara la viabilitat de Food Coop BCN, perquè així s’anomena, però de cara a l’aniversari els fundadors volen, primer, recordar que existeix, al passatge d’Aragó, 9, a l’Esquerra de l’Eixample, i, segon, deixar oberta la porta que el seu cas serveixi per reflexionar què és comercialment avui Barcelona, una ciutat amb una envejable xarxa de mercats municipals, sí, però que, en canvi, sembla alhora un camp de batalla en el qual lluiten per cada bloc de cases els Mercadona, els Condis, els Caprabo i els Lidl, mentre que a la rereguarda els carrers s’assemblen cada vegada més a un parc temàtic.
[Llegeix la noticia completa aquí]