🕒 20 minuts 👳♀️ 4 persones 💚Fàcil
Ingredients
- 2 manats de bledes
- 1 ceba morada gran
- 1 pebrot vermell
- 2 grans d’all
- 1 grapat d’ametlla crua
- 100 g de salsa de tomàquet
- Oli d’oliva verge extra
- Aigua
- Sal
- Formatge curat ratllat
Passos a seguir
1️⃣ Netegem les bledes i separem la part verda de les fulles, que es pot aprofitar per a un altre plat.
2️⃣ Tallem els tronxos a mida regular, els pelem i els fem bullir amb aigua i sal fins que siguin tous. Els escorrem i els posem en una safata de forn quan hagin tret tota l’aigua.
3️⃣ Mentre bullen les bledes, piquem la ceba i el pebrot, ho salem i ho sofregim en una paella amb oli abundant. Quan la ceba sigui transparent, afegim una mica més d’oli, les ametlles, l’all i el tomàquet. Deixem-ho fregir a foc suau, vigilant que no es torri l’all.
4️⃣ Un cop cuit, ho aboquem en un bol i ho triturem amb la batedora, afegint-hi un got d’aigua (de mica en mica) i controlant la textura de la salsa amb una mica d’oli o nata líquida, si queda massa fluida.
5️⃣ Aboquem la salsa sobre els tronxos de bleda i ho deixem gratinar amb una mica de formatge ratllat per sobre.
💡 Sabies què les bledes són molt riques en fibra? Ens ajuden combatre l’estrenyiment i, a més, són força nutritives i tenen poques calories! Bon profit a tothom! 😋