L’11 de maig del 2019 vam celebrar a Can Masdeu, al parc de Collserola, una jornada al voltant del model de supermercat cooperatiu que volíem impulsar. 15 sòcies de Food Coop BCN vam assistir a la cita. L’objectiu? Consensuar la nostra visió, missió i valors i prendre una decisió sobre les singularitats de model de supermercat que volem impulsar.
Un projecte obert
possible gràcies a la teva implicació
Un Supermercat on consumir responsablement
fàcilment bons productes
Un supermercat amb valors
Companyes del grup impulsor de Food Coop BCN gaudint d’un temps de descans durant la jornada a Can Masdeu.
A aqueste jornada arribàvem amb els deures fets. Prèviament havíem mapejat i analitzat 10 projectes inspiradors: Landare (Pamplona), Bio Alai (Vitoria), La Osa (Madrid), Supercoop Madrid, Som Alimentació (València), A Vecinal (Zaragoza), La Cagette (Montpellier), Bees Coop (Brussel·les), La Louve (París) o Park Slope Food Coop. Aquesta feina prèvia va ser vital per empoderar-nos i prendre decisions al voltant del tipus de producte que volíem vendre, el públic objectiu al qual anàvem dirigits, els compromisos associats o per exemple, les dimensions del supermercat a obrir. Calia començar per un projecte petit? Fer un pas entremig?
Imatge de les votacions realitzades a mà alçada durant la jornada a Can Masdeu
La resposta a cadascuna d’aquestes qüestions va estar emmarcada en diferents aprenentatges personals i col·lectius d’aquella cosa a la qual aspirem i/o renunciem. L’assessorament que rebut al llarg d’aquest 2019 en el marc del desenvolupament del projecte Singulars, iniciativa liderada per Frescoop SCCL i Quèviure SCCL, amb experts amb experiència en màrqueting de supermercats, va ser essencial perquè aquesta jornada fos clau en el futur del projecte.