Foodcoop Bcn participa en el documental ‘Alimentar el Futur’. Berta Vidal, una de les sòcies impulsores del projecte, explica què és un supermercat cooperatiu i quins són els objectius i motivacions de FoodCoop Bcn.
El documental d’Uri Garcia reflexiona sobre els problemes que genera el sistema alimentari actual i mostra propostes concretes i quotidianes d’alimentació sostenible
“Alimentar el futur” aborda aquesta qüestió a partir de diverses experiències gestades a Barcelona i el seu voltant, aprofitant que aquest any la ciutat és la Capital de l’Alimentació Sostenible.El documental mostra els greus problemes que genera el sistema alimentari actual, des de malalties i epidèmies a contaminació, passant per l’empobriment de la dieta o la precarietat laboral. Davant d’aquest panorama, el documental segueix diverses experiències de la cadena alimentària, que mostren com una altra manera d’alimentar-se és possible. Pagesos, pescadors, cuiners, distribuïdors o consumidors mostren el seu dia a dia i com la seva experiència ja no és un fet aïllat sinó una opció generalitzable que busca canviar el sistema alimentari.
A més de Foodcoop Bcn, també es recullen els testimonis d’experts en l’àmbit de l’alimentació, com la xef Carme Ruscalleda, l’activista rural Vanesa Freixa, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, Javier Guzman (Justicia Alimentaria) o l’epidemiòleg Carlos Alberto González i es parla d’altres iniciatives com Ecocentral, Can Fisas o Can Calopa (de la cooperativa L’Olivera)
[Podeu veure el documental complert aquí]