Després de l’èxit del mític supermercat de Brooklyn Park Slope Food, que va obrir les portes el 1973, i d’iniciatives com Som Alimentació (València), Bees Coop (Bèlgica) o la Louve (París), arriba a Barcelona el primer supermercat cooperatiu i participatiu de què vosaltres podeu ser copropietaris.
FoodCoop neix amb la iniciativa de fomentar un consum conscient i sostenible i ho fa a través un model cooperatiu i participatiu. Però això què vol dir?
Un supermercat d’aquesta mena és un supermercat sense ànim de lucre que té com a objectiu principal generar un impacte social positiu. En aquest tipus d’iniciatives, els consumidors són alhora socis i, en alguns casos, copropietaris. Gràcies a aquest sistema i de la seva contribució és possible abaratir costos i limitar el preu dels productes. Per aconseguir-ho, els socis-consumidors fan una aportació econòmica inicial i dediquen 3 hores mensuals a treballar en diferents tasques de supermercat.
[Llegeix la noticia completa a Ets el que menges]