🕒 1 hora 👳♀️ 4 persones 💚Fàcil
Recepta compartida per Víctor Tekhuan, soci de Foodcoop. Gràcies!
Ingredients
- 3 unitats pebrot vermell
- 2 dents d’all / alls confitats al forn
- Anous 150g
- Mel 25g (si voleu provar amb la melassa de magrana, i us fa gràcia endavant)
- Suc d’una llimona i la seva pell (la part groga, sense la part blanca, que amarga)
- Pa sec
- Cayena molta (opcional)
- Pebre vermell fumat
- Comí mòlt
- Oli d’oliva
- Sal fina
- Pebre negre
Passos a seguir
Escalivar pebrots al forn 190ºC durant uns 20 minuts per banda. 40 minuts en total aproximadament.
Jo els he posat tal com vénen, els hi he passat una aigua, mullat amb un rajolí d’oli, col·locat sobre de la reixa del forn, i una safata a sota per recollir l’aigua que treuen al coure, i apa!
Quan ja estan cuits podeu o deixar-los a dintre el forn amb el forn apagat, i que s’acabin de fer, o posar en un recipient amb tapa o tapats amb un drap, això facilita el treure la pell més fàcilment a l’hora de pelar-los.
Els alls! Podeu escalivar els alls també, per a un toc més suau, o el cap sencer, o en un recipient o olla tapada amb una mica d’oli.
Pelar els pebrots, treure les llavors!
Ara toca picar tots els ingredients i fer una barreja homogènia entre tots ells. Per a un resultat més suau i fi en boca, ho podeu passar tot per la turmix o una màquina similar.
Per a un toc més rústic ho podeu fer tot amb mà de morter.
Condimentar al gust.