
🕒 30 minuts + repòs 👳♀️ 4-6 persones 💚Fàcil
Ingredients
- 2 caquis madurs (polpa triturada)
- 400 ml de nata líquida (per muntar, 35% MG)
- 100 ml de llet sencera
- 70 g de sucre morè
- 1 beina de vainilla (o 1 culleradeta d’extracte)
- 1 branca de canyella
- 1 pessic de nou moscada
- 6 g de gelatina neutra (3 fulles) o 1 sobre de gelatina en pols
- Nous, ametlles o grans de magrana per decorar
Passos a seguir
- Prepara la gelatina: hidrata les fulles en aigua freda durant 5 minuts (o dissol la gelatina en pols en 3 cullerades d’aigua freda)
- Infusiona: en un cassó, escalfa la nata amb la llet, el sucre, la vainilla, la canyella i la nou moscada. Porta-ho gairebé a ebullició i retira la canyella.
- Dissol la gelatina: afegeix-hi la gelatina escorreguda (o dissolta) i remena fins que quedi ben integrada.
- Barreja amb el caqui: tritura la polpa dels caquis i incorpora-la a la mescla, batent fins que quedi homogènia.
- Deixa reposar: reparteix la barreja en gotets o motlles i refreda a la nevera almenys 4 hores (millor d’un dia per l’altre).
- Serveix: decora amb nous torrades, ametlles laminades o grans de magrana per donar-hi un toc cruixent i un color ben tardorenc.
I ara sí… a gaudir-ne! 🍮