El nostre supermercat cooperatiu disposa ja d’una cistella bàsica amb productes a un preu molt rebaixat, gràcies a una aposta decidida per afrontar el context inflacionari general ajustant els marges de benefici. Aquesta mesura va ser aprovada en assemblea per les persones sòcies de la cooperativa, conjuntament amb d’altres que perseguien el mateix objectiu i que ja s’han implementat. Des de llavors, el Cercle de Compres hi ha estat treballant per trobar una fórmula que afavoreixi el màxim de compradores i alhora sigui econòmicament sostenible.
La cistella bàsica està integrada per una trentena de productes de diferents categories. Entre aquests, hi ha dues fruites i dues verdures de temporada -que variaran freqüentment-, làctics, pasta, ous, llegums i productes de neteja. Per assolir un preu de venda que se situarà per sota del preu mitjà de mercat, la cooperativa ajustarà els marges de benefici al 17 per cent. El marge actual de la resta de productes és del 22, mentre que el marge mitjà que s’aplica habitualment als supermercats convencionals és d’un 30 per cent.
Amb aquesta nova mesura, les sòcies i socis volem reafirmar l’objectiu fundacional de Foodcoop BCN d’afavorir l’accés a una alimentació saludable i sostenible i a un consum transformador al màxim de persones.