Heu sentit a parlar de les fruites i verdures de segona categoria o indústria? S’anomena així a les fruites i verdures que no s’ajusten a les normes estètiques de la indústria agroalimentària i que, per aquest motiu, la gran distribució sol descartar per a la venda. És a dir, es tracta de productes de qualitat que no es posen als prestatges perquè no són prou grans o prou petits, perquè tenen alguna taca o perquè tenen una forma que no s’ajusta als cànons estètics de la indústria. En definitiva, productes que no es consideren prou atractius a ull de les consumidores i que, en molts casos, acaben sent malbarats.
Com que un dels valors que defineix Foodcoop BCN és la lluita contra el malbaratament alimentari, hem decidit incorporar al nostre supermercat fruites i verdures ecològiques de segona categoria o, com nosaltres preferim anomenar-les, ‘no normatives’. Això ens permet evitar que es llancin i, alhora, oferir a les sòcies accés a productes saludables a un preu més assequible.
Trobareu aquests aliments identificats com a ‘no normatius’ als nostres prestatges. Així, cada cop que escolliu un cogombre irregular, unes pastanagues petites o unes pomes amb taques, sabreu que esteu donant el futur que mereixen a aquestes fruites i verdures que la gran indústria rebutja.